Make your own free website on Tripod.com

Kanteleen Vakkarit

Sanasto

Koti
Missio
Nickin rekisteröinti
Chatin valvonta
Virallinen Vakkarilista
Aktiviteetteja
QPisteet
Kartta
Sanasto
Yhteystiedot

Hukassa slangin kanssa? Tässä ensiapua

CD

Noniin. Tällähän ei tarkoiteta oikeastaan Compact Disk -levykettä, eikä sen enempää kuin televisiovastaanotintakaan. ks. TV

Copypaste

Windowsin Leikkaa - Liimaa -toiminnon käyttäminen tekstin kopiointiin, copypastaaminen, kopypastaaminen

Feikki

Ilkeämielinen henkilö, joka yrittää esiintyä toisen henkilön nickillä chatissa tai esiintyä ihan jonain muuna mitä ei ole. Tyypillisesti Feikki joko yrittää mustamaalata kyseisen nickin mainetta kirjoittelemalla älyttömiä juttuja tai sitten muuten vaan roikottaa nickiä chatissa. Feikki voi myös vaan odotella rauhassa ja katsella kuka kyseiselle nimimerkille privaa. Tai takana voi olla joku muu ennestään tuntematon pervo motiivi, ota näistä nyt sitten selvää. Nickien rekisteröiminen on jossain määrin vähentänyt identiteettifeikkailua, mutta mielivuvitukselliset sukupuolivaihdosfeikkailut tuntuvat olevan edelleen muotia. Feikit yleensä huomataan varsin nopeasti.

Floodata, Floodaus, Flodata

Chattaajan tapa toistaa nopeasti tyypillisesti samaa hokemaa tai merkityksetöntä siansaksaa. Tavallisesti loosereiden tapa yrittää tavoitella huomiota edes jollain tapaa, lapsellinen "huomatkaa mut pliis huomatkaa, antakaa tukkapöllyä edes" -hätähuuto. Floodauksen paras konsti on Torjua kyseinen floodaava nick. Suositeltavaa on tehdä se niin, että torjumisesta ei edes ilmoita torjuttavalle. Mikäli potentiaali torjuttava on oikein yltynyt privailemaan, kannattaa torjunnan jälkeen laittaa 5-10 minuutin välein "sokkona" torjutuksi tulleeksi keskustelunomaisia virkkeitä kuten "aha", "kuinka niin?", "selitä!", "miksi?". Tällä voitetaan se kollegiaalinen hyöty, että tämä torjuttu tuhlaa aikaansa pajattaen kuurolle ja muut saa ko. tyypiltä enemmän rauhaa. Et kai kuvitellut olevasi hänen ainoa uhri?

Idlata

Idlata tulee sanasta "Idle" joka tarkoittaa suurinpiirtein joutokäyntiä tai aikaa kun esim. joku kone ei ole käytössä. Chatissa tarkoittaa siis sitä, että henkilön nick roikkuu kyllä näkyvillä, mutta oikeasti henkilö ei ole koneen ääressä keskustelemassa tai liian kiireinen vastatakseen.

Kaappi

Kaapilla tai kaapissa olemisella tarkoitetaan privakeskustelua jonkun henkilön kanssa.

Kuvat

On ehkä quntelen chatin omaleimaisin piirre. Keskustelukentän vasemmalle puolelle saa näkyviin periaatteessa minkä tahansa netissä jossain olevan kuvan. Kuvan saamiseksi näkyviin, tarvitaan sen kuvan URL -osoite, eli se netin hakupolku, missä se kuva sijaitsee esim. http://users3.ev1.net/%7Ekwilson/007avs/avpic13.jpg. Tämä osoite laitetaan sanomakenttään aivan kun aikoisi "sanoa" sen. Huomaa, että kuvan täytyy olla muotoa ".jpg" tai ".gif".

Nick, nikki

Nikillä tarkoitetaan nimimerkkiä, jolla joku henkilö esiintyy chatkeskustelussa.

Priva

Priva, eli yksityisviesti (private, privaatti) on chatin viesti, joka näkyy vain yhdelle saajalle. Quntelen chatissa privaviestit erottuvat punaisella värillä. Privaviestin voi lähettää toiselle nickille valitsemalla kyseinen nick alasvetovalikosta (kohta, jossa tavallisesti lukee "Ryhmä [NNN]"), kirjoittamalla viesti normaalisti viestikenttään ja painamalla "Lähetä" -nappia. Jos henkilö ei näy listassa, kannattaa painaa "Päivitä osallistujat" ja tarkastaa lista uudestaan. Privaviestitys jää päälle kunnes valitset listasta uudelleen "Ryhmän" viestiesi vastaanottajaksi.

"Priva" tarkoittaa myös Zetorin tiettyä 2 hengen alkovipöytää.

Rasti

Chatin sivussa rullaavien kuvien kohdalle ilmestyvä punainen rastimerkki. Rasti johtuu virheellisestä kuva osoitteesta; kuvaa ei joko löydy tai se sijaitsee sellaisella sivustolla josta ei ole mahdollista linkittää kuvaa.

Torju, Torjunta, Torjuntaan

Tapa, jolla Quntelen chatissa voidaan estää epätoivotun nickin tekstejä näkymästä itselle. Säästää hermoja, pelastaa mentaalihygieniasi ja tepsii myös kuviin, sillä myöskään torjutun nickin kuvat ei näy.

TV

Noniin. Tällähän ei tarkoiteta oikeastaan televisiovastaanotinta, eikä sen enempää kuin Compact Disk -levykettäkään. ks. CD

Typo

Ilmaisulla tarkoitetaan kirjoitusvirhettä tai kirjoitusvirheitä. Typottaa -> tehdä kirjoitusvirheitävirheitä

Vakkari

Säännöllisesti chatissa chattaava henkilö. Jos näet joskus tekstin "Keskusteluaikasi on täynnä. Kirjaudu uudelleen tästä." ,niin onnittelumme: Sinusta on tullut vakkari. Mahdollisesti jo aikaisemmin.

Yle

Ylellä tarkoitetaan yleisesti kaikkien näkyvissä olevaa keskustelua. Siis Privan ja privailun vastakohta.

 

Onko sinulla joku sana mielessä, joka tästä puuttuu?

Jos, laita mailia niin lisätään.

Kanteleen Vakkarit - sivusto avattu 4.5.2005