Make your own free website on Tripod.com

Kanteleen Vakkarit

Qpisteiden idea ja säännöt

Koti
Missio
Nickin rekisteröinti
Chatin valvonta
Virallinen Vakkarilista
Aktiviteetteja
QPisteet
Kartta
Sanasto
Yhteystiedot

Enää ei kysellä "Mikä sun ikä on?". Nykyisin kysellään "Mikä sun QP on?"
 
Kyse on elektronisen ajan versio vanhasta kiertokoulunaikaisesta "salainen ystävä" -leikistä. Tarkoitus on ilahduttaa joidenkin mieliä antamalla heille Q-pisteitä.
Mitäs kivaa siinä sitten on? No, on siinä se, että joku on heitä ajatellut ja sehän on kivaa, eikö? Ko. henkilöt voivat sitten vilkuilla täällä sivuilla olisiko joku bongannut heidät pisteillä. Ylläpito sitoutuu olemaan ilmaisematta kenellekään kuka antoi pisteitä kenellekin, joten homma myös pysyy näin idean mukaisena.
 
Kenelle pisteitä annetaan? Melkein ihan kenelle tai mille vaan. Tyypillisesti jollekin kanssachattaajalle ja vaikka kesälomalle voi antaa pisteitä. Ainoastaan itselleen ei voi antaa pisteitä.
 
Millä perusteella Q-pisteitä annetaan? En minä vaan tiedä. Tästä ei anneta sen kummempia ohjeita. Pisteen saaja voi olla salarakkaasi, hyvä tyyppi tai joku, joka muuten vaan on ilahduttanut tai herättänyt mielenkiintoasi niin, että sinussa on herännyt sisäinen hengen palo antaa Q-pisteitä juuri hänelle. Ilmeisesti Q-piste on jotain positiivista, vaikka periaatteessa mikään ei kiellä antamasta Q-pisteitä totaaliääliölle.
 
Kuka voi antaa pisteitä? Ymmärrettävästi pisteitä EI voi antaa joku uusi tuiki tuntematon nick, jota kukaan ei ole kuuna päivänä nähnytkään. Pisteiden antajan täytyy siis käytännössä olla jossain määrin vakkari. Myöskin kaikki feikkien ja tuplapersoonallisuuksien saadut/annetut pinnat nollataan. Jos annat pinnoja, annat siis vain yhdellä nickeistäsi. Kun multinickaaja itse saa pinnoja, ne kerätään vain yhdelle henkilön nickeistä.                     
 
Miten pisteitä annetaan? Lomakkeella. Ensimmäisen pisteidenantokerran jälkeen saat paluupostissa oman Q-varmenteen, jolla äärettömän varmasti varmistetaan antajan henkilöllisyys jatkossa.
 
Missä pisteet näkyy? Pistetilanne näkyy ja päivittyy sivuilla satunnaisen säännöllisesti ennalta arvaamattomin päivittymisvälein. Pistemäärät tulevat "näkyviin" vasta sitten kun niitä ei voi päätellä takuvarmasti jonkun tietyn henkilön antamaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että
 ~ Q-pisteitä on ropistava ainakin 4 eri antajalta ennen kuin niiden määrä näkyy numerona listassa. Muuten näkyy vain teksti "on" eli on antajia.
 ~ Q-pisteitä täytyy olla kasassa vähintään 14 ennenkuin ne näytetään numeroarvona, muuten näytetään vaan "on" eli on pisteitä.
 ~ jos keskiarvoa ei voi laskea (koska Q-pisteitä on alle 14) näkyy vaan merkintä "#VALUE!".
 ~ jos saaja itse on antanut pisteitä muille, näkyy merkintä "on", muuten "#N/A", not available tai sitten "ei" joka tarkoittaa saajan itse muilla antamien QPisteiden menneen vanhoiksi.
 
Entä mitä hyötyä QPisteistä on? Eipä juuri mitään. Lähinnä mainetta ja kunniaa. Ja tietysti hyvää mieltä pisteitä saaneille. Jos joku keksii hyvää lisäkäyttöä näille, ehdotuksia otetaan vastaan.
 
Kuinka usein voin antaa tai muuttaa Q-Pisteeni? Niin monta kertaa kuin viitsit. Viimeksiantamasi pisteet jäävät aina voimaan. Lista elää koko ajan; annetut pisteet on voimassa 30 päivää, jonka jälkeen pinnat häipyvät järjestelmästä. Ammoin kerätty huima Q-pistemäärä siis ei riitä pitämään samaa nickiä listalla ikuisesti, tässä tarvitaan staminaa. Kyse ei ole mistään vaalista tai paremmuudesta.
 
Millaisia pisteitä voi antaa ja miten? Voit antaa pisteitä asteikolla 10 - 1, ei miinuspisteitä, eikä samoja pisteitä kahdesti samalle asialle/henkilölle.

Kanteleen Vakkarit - sivusto avattu 4.5.2005